Startsida Bläddra Historik Om sidan
Sök efter recept: Avancerad sökning

Mjuk pepparkaka, glutenfri av Filip


4
60 minuter
Receptet är för styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

1. Sätt på ugnen på 175 C.

2. Smält matfettet, tillsätt fiberhusk och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1.5 liter.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat och blanda till en jämn smet.

5. Tillsätt mjölmixen och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.

6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

7. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den Lägg formen över kakan medan den svalnar.

Allergiinformation:




Kommentarer:

Filip
Jättegod, ska du göra kakan på vanligt mjöl så lämnar du fiberhusken.

© Filip och Felix 2009